hur svårt är det att stå på rätt sida i rulltrappan?

Jag sitter här och små stör mig på det mesta. Det enda som får mig på bra humör just nu befinner sig i Dalarna.
Jag sitter och stör mig på centralstationen i rusningstid, jävla turister som inte fattar att man står på högersida i rulltrappan och inte vänster! Sånna små saker irriterar mig till och med i dag.
Oskrivna regler i stockholm som alla borde lära sig:
  • Man står på höger sida i rulltrappan så att människor kan passera till vänster om en.
  • I gången mellan tunnelbanan och pendeltågen på centralstationen så håller man vänster och följer strömmen. Man går inte emot strömmen och dessutom långsamt!!
  • Man väntar med att kliva på pendeln/tunnelbanan tills de som ska gå av har klivit av!!! Man försöker inte tränga sig förbi dom!
  • Stanna inte mitt i drottninggatan!! ställ dig på sida, så slipper du blockera 500 människor som försöker passera .
  • Bestäm dig för vad du ska ha innan du kommer fram till kassan på tex seven eleven. Så du inte står där i fem minuter och velar om du ska ha en latte eller vanlig kaffe. När man tar en kaffe på seven eleven så har man bråttom, man är på språng. Så det ska gå fort!!!
Så nu är jag nog klar...

The worst break up!

folk som gnäller på att de blir så elakt dumpade och vilka svin deras killar är kanske ska börja tänka om. Jag fick höra de elakste jävla "dumpadet" någonsin i går. Min vänninas vän va det som råkade ut för detta och inga namn kommer nämnas..
I alla fall så ska tjejen och hennes pojkvän resa runt  i Asien i ett halvår. Vilket hör till saken att han har gjort tidigare men inte hon. De hinner inte mer än komma till första stoppet innan han dumpar henne, lämnar henne där och drar till ett annat land i Asien. Vem lämnar nån i ett vilt främmande land som man aldrig vart i? Jag skulle inte ens lämna min värsta fiende själv där!
Tre nätter hade de endast förbokade, så förstå paniken när hon själv måste försöka hitta nånstans att bo, och ta sig hem och hon dessutom aldrig någonsin i hela sitt liv varit där..

hur elakt dumpad man än blir här hemma så har man åtminstonde sitt hem och sina nära och kära där. Att inte ha någon i ett främmande land måste ju verkligen vara mardrömmen!




stan där de aldrig verkar sluta regna

Varför känns det som att det konstant regnar? slutar de aldrig? tycker de känns som att de har regnat konstant i tre veckor. Det är de värsta jag vet. Gå till jobbet i regn, de finns inge värre väder. Förstår både hår, make up och humör!
Så nu är jag skapligt irriterad. Samt galet nervös inför tatueringen som ska göras snart.
Nej nu är de dags att hälla i sig morgonkaffet och gå igenom mailen.

I hate mondays.. Det är verkligen den värsta dagen  på hela veckan..
Som tur är kan jag glädja mig åt att Marlene flyttar hit i dag!


Världen är alldeles för liten

I går hade jag och lillen två år och detta firades med hotellnatt och spa på Hotell Elite. Efter en middag på Grappa och jag stiger in i hotellrummet så blippar det till i min mobil, sms från min släktning veronica
"Jag såg dig nyss på hotell Elite"
Sen ringer hon upp "ut i koridoren!
jag ut i koridoren snabbt som fan, och javisst där står hon och ser nöjd ut. Visar sig att hon och henric firade ett år och de hade tydligen också käkat på Grappa, och precis kommit tillbaka till hotellet. Så vi måste ha suttit där samtidigt och så bodde vi i samma koridor på hotellet.

Så det blev ett glas vin med dom.
I morse på frukosten så hann vi inte mer än sätta oss innan Lillen hittar en barndomskompis från Avesta som va där över helgen med sin tjej. Tjejen visade sig vara dotter till min pappas grannar i avesta! Hur liten får den här världen vara?!

Efter frukosten blev det i alla fall massage och kurbad, huuuur mysigt och skönt som helst!

Nu blir det lite adventsmys, glögg och risgrynsgröt. mums!

Grymmast på hela idol!


Saknar småglinen!

Vad jag saknar allra mest med från att bo hemma är ju syskonen! Ha nån att jävlas med, syskonbråk i alla ära!
Finns ju inga som är roligare att bråka med än syskonen..
Börjar bli lite orolig dock, nu vet man inte riktigt om man vågar ge sig på lillebror längre, risken är ju tyvärr större att jag får stryk nu.
Och rebecca har ju alltid varigt livsfarlig att bråka med men samtidigt så har man så jävla roligt, jag kan inte låta bli eller sluta garva åt henne när hon står och är helt vansinnig och skriker!








Fredag

I dag hann jag inte mer än komma till praktiken innan Lillen ringde mig och lätt lite halv stressad "tommy är hemma, medaljcermoni, vi ska va där halv ett!"
Stressade som en dåre från kontoret och hann precis!
Så vi tog oss ut till livgardet och hälsade han välkommen hem från sin utlandstjänst i Afghanistan.
cermonin var ju såklart ute bara för att jag definitivt inte var klädd för det, så jag höll på att halvt frysa i hjäl.
Jag är riktigt imponerad hur de står stilla så där i en timma utan att röra en fena! bara står där i samma position. De skulle jag aldrig klara av.






Pain is pleasure

Tatuering på G!
Tid bokad!
Har gjort ett allergitest också eftersom jag varit sjukt nojjig att jag ska vara allergisk. Så jag har numera en liten prick i armhålan som ser ut som en liten liten leverfläck. Men ingen reaktion där än, och såvida de inte blir nån så blir det en tatuering. Har bokat tid, tagit fram exakt vad jag ska ha och vart de ska sitta.
Hittat en jätte bra studio här i sthlm King Carloos tattoo, trivs galet bra med tjejen som kommer göra tatueringen. Så de känns toppen.
Mer säger jag inte förrän den är på plats!



The home of Absolut

Nu intas morgonkaffet, man bläddrar snabbt igenom aftonbladet, modebloggarna och går igenom mina fyra mailadresser.
Hittar en lite småintressant artikel i aftonbladet faktiskt. Ska man kanske ta och semestra i skåne nästa år, för då antar jag att de kommer stå klart.
I Åhus ska de byggas "the home of Absolut". De ska byggas en tolv våningars hög jätteflanska med samma mått som Absolut vodka, de kommer rymmas 60 rum och plats för vodkabarer och resturanger.
Visionen ska tydligen vara två flaskhotell.
Detta känns verkligen som ett hotell jag vill besöka någon gång under min livstid!



Källa: Aftonbladet

No, the party don't start until I walk in!


Även tattueringar går i trender

Att även tattueringar går i trender är väl ingen nyhet, alla kommer väl i håg när de skulle vara rosor, sen kinatecken, tribaler, i svanken, stjärnor...
Det allra senaste som till och med jag fastnat för är att man gör dom i vitt!!

Aldrig tänkt tanken tidigare, men det är ju galet snyggt! Stilrent och det liksom bara glänser till lite lagom diskret på huden.
Jag har varit i tattueringsbanorna länge nu, och har till och med kommit så långt att jag troligt ska i väg och göra ett pricktest snart (för att se om jag är allergisk mot färgen), kanske ska man göra den i vitt i så fall?





Resten av året ska jag bo i dessa


Från Din Sko

25% större 125% mer folk

I dag öppnade nya delen i Kista galleria, vilket firas med massor av rabatter osv. Jag kilade ned på lunchen för att spana in de nya butikerna en snabbis.. Och fick mig en chock, klockan var inte mycket men shiiiit vad mycket folk det var!!! Det gick fort i kassorna, så det va inga större problem att handla, utan de som tog tid va att ta sig fram till affärerna i gallerian. De va helt gaaalet mycket folk. Dret var kö för att komma in på expert! Ingen aning om vad de hade för öppningserbjudande men kön va minst 15 meter lång utanför butiken!

Jag sitter och funderar på om jag ska orka göra ett sista ryck när jag slutat och titta ordentligt. Det blev så himmla hetsigt och stressigt där på lunchen när man mitt i allt skulle hinna slänga i sig mat och sedan hinna tillbaka till praktiken.


Crash and burn girl


Fotograf: Matilda Kempe http://mgkempe.blogg.se


kaffet i handen

Och så var det redan tisdag. Idag var en jobbig morgon, jag hade ingen ork, jag snoozade in i det sista. Och nu missbrukas det kaffe.. Min mobil har flippat ur också, helt plötsligt i går gick det inte att ta emot sms, skicka sms, ringa eller ta emot samtal.. "Täckning"symbolen hade bytts ut mot en 3:a och nån konstig symbol under som såg ut som vågor:S Heeel skumt!
va så i några timmar, när jag kom på det försökte jag stänga av mobilen vilket inte gick, den hängde sig.. Så de bev till att rycka ur batteriet och efter det så funkade det..
Lär jag byta ut den redan? jag har inte haft den länge alls, min älskade Nokia E71. Sen i våras tror jag att jag haft den, eller nått sånt. Mars nån gång kanske.

Men men, får se hur länge den överlever. Är ju galet sugen på Iphone 3GS nu. Har tidigare inte gillat Iphone, men helt plötsligt fick jag ett gaaalet sug efter en.



julmusik! Detta får mig verkligen i julstämning


Glögg

Nu ska det mysas ner framför en bra film, kanske en riktig julfilm som love actually eller The holiday..
har hamnat i riktig julstämning nu, efter pepparkaksbakningen i går så är jag heeelt insnöad i julen. Blir nog lite julshopping i veckan och till helgen. Jag är en sån där som har klapparna klara två veckor innan jul.




Spelar sönder


Måndag och jag mår

oförskämt bra.. Efter en helg helgs vila mår jag gaaalet bra, jag är pigg! Jag orkade till och med sminka mig ordentligt och käka frukost framför The voice på tv i morse.. Det är inte ofta vill jag lova..

Men tillbaka till verkligheten och praktiken igen. Veckorna går gaaalet snabbt och denna vecka kommer väl försvinna lika snabbt som den började antar jag.
Fick hysteri efter en silver/grå melerad oversize top från hm som sålde slut i sthlm på tio minuter, fick tag på den i guld men vill ha den i silver. Och YES! säger jag bara, jag tar telefonen och ringer till Hm i avesta (där jag är född) och såklart finns den kvar där! Så nu hänger en undanhängd åt mig där, nu ska jag bara hitta nån som skulle kunna vara gullig och hämta den åt mig.



Julmys

Dagen började med lunch med fröken Kempe, som var slitnare än slitnast stackarn..
Sen bar det av till linn, där blev det julmys! Det har druckits glögg, bakats pepparkakor, käkat lussebullar och gjorts pepparkakshus! Vilket nog kan va varit bland de ovackraste pepparkakshus som någonsin skådats! Men det är ju tanken som räknas:P





jag, lik min mor? verkligen?

Undrar varifrån min partygen kommer ifrån. Får ett samtal mitt i natten av min mor.
- Vad gör du linn?! VA?! Är du inte ute?! vadå lugn hemmakväll? varför då? .. jaja, jag är ute jag!

va tvungen att ta fram ett kort på mamma, och nu när jag kollar och jämför. Joo alltså det är nog jävligt svårt att neka till att jag är kopia av min mor..





Världens längsta sovmorgon

Inte förrän kvart över tolv behagade jag stiga upp idag.. men shit vad utvilad jag känner mig, de där behövde jag verkligen.
Nu på förmiddagen blir de till att gå ut ocg gå en sväng, uträtta lite äreenden och kanske om jag orkar och lyckas övertala mig själv städa...
Ikväll blir det också en lugn kväll, det blir bio med Lillen. Ska ske New Moon så hoppas på att den är minst lika bra som första filmen, men av att dömma efter kritiken så ska den va de.

Haha hittade en bild i min telefon, som lillen älskar. Lagade mat men eftersom jag själv skulle äta och ingen annan såg jag förtillfället ingen mening med tallrik. Plus att stekpannan va varm så då håller sig maten varm längre. Mycket smidigt. Käkade dessutom i förkläde eftersom partyoutfiten var på under. Och att tappa stekta rödbetor på vitt linne är väl inget hitt.




Grönt är skönt!


Huden babylen, håret lent som silke, avslappnad till max.. Nu ska jag slå på en Falk rulle, dregla lite över Frank Wagner och fixa och trixa lite med naglarna samtidigt.
Underbara sköna avslappnade fredag. Satt och tänkte efter senast jag va inne och va nykter en fredag. De va när jag kommit hem från Ayia Napa i sommras och de va endast för att jag låg inne med 40 graders feber så en lugn helg känndes verkligen på sin plats nu!


TGI Friday

TGI - Tequila Gin och Irish Coffee
Inte i dag! Kollar på idol och slappar.
Ska snart tappa upp ett bad, lägga en ansiktsmask, hårinpackning och bara koppla av heeela kvällen.


Dont stop, make it pop DJ, blow my speakers up

Hittade lite spår frågan gårdagen i min mobil... Lite bildbevis!





Haha och detta var kempes tillstånd efter alldeles för mycket vin och för lite vatten.



tick tock, on the clock

Vaknar, snoozar, känner efter...
illa. det är illa.
Kliver upp, intar mängder av vatten och ipren.  Kilar till jobbet för att inse att jag har glömt nyckeln till mitt datorskåp hemma.. Underbart start på dagen redan där.. Letar reda på vaktmästaren som låser upp åt mig..
Så nu sitter jag och funderar på hur länge jag överlevar i dag, om jag inom nån timme kommer falla i hop och dö av uttorkning?

Vad säger detta om gårdagen... Jo, det blev ju vin med fröken kempe och kvällen började på Angleis och sedan blev det solidaritet.
Och trevligt va de!
Så nu får jag bita i de sura äpplet och göra allt jag kan för att överleva dagen..

sthlm glow

I dag har jag kännt mig aningens trött, uttråkad och less på allting. Tror de var vädret som gjorde de, mörkt och regn den kombinationen gillas inte. Efter praktiken så va jag ned på stan och mötte jessi en vända innan jag begav mig i väg för att leta efter sthlm glow där är en ansiktsbehandling väntade mig.
Hitta gjorde jag inte, gick gjorde jag länge, spöregna gjorde de, kallt va de, de va nära att jag gav upp och fick ett phsykbryt på Lillen som inte kunde förklara vägen för mig på telefon. De slutade med att Maria fick ta över vägbeskrivningen och helt plötsligt så hittade jag det!
In i värmen och njöööt av en 90 minuterns lång ansiktsbehandling.. Att man inte unnar sig sånt mer? Det är ju så underbart, det var nästan så att jag somnade till nån sekund där.
Dessutom världens gulligaste och trevligaste tjej som jobbar där också, ska försöka ta mig dit på glögg/mingel kvällen nästa onsdag!
nu ska jag bums i säng och somna på direkten..


Summer turns to snow

Jag är inne i ett höstmörker och i ett mysigt sådant.. Kvällerna spenderas med en filt och en bra bok, tända ljus, mys med älsklingen och de bästa serierna. Och jag bara myyyyser. Det finns en charm med hösten/vintern ändå. Även fast jag är den mest negativa människan mot just kylan så känner jag hur jag börjar vänja mig och riktigt ser fram emot julmys. Strosa runt på julskkyltningen på Grönan, dricka glögg och handla julklappar.
Dessutom till råga på allt så sitter jag här och funderar på en vit helg till helgen, det var väl ett bra tag sen kan jag tänka mig. Vågar inte tänka efter.

Nej nu ska jag mysa ned i soffan och titta på senaste Gossip Girl avsnittet.
jusstia, avestabor glöm inte bort att rösta min lillasyster Emilia Lindeblad till Avestas Lucia 2009, och Sandvikenbor ni röstar på min andra lillasyster Rebecca Rydberg till Sandvikens Lucia 2009!



I kväll

Är jag egenkär och låter omgivningen spegla sig i min  glans! De syndas med högmod på hell´s


Vuxnare tolkning av våra favorit barnsagor!

Marino Parisotto, fick i år det prestigefyllda uppdraget att göra Camparis kalender för 2008. Och inspirationen blev 12 sagor! I love it!!! så galet snygga!


Mästerkatten i stövlar


Den lilla sjöjungfrun


alladin


snövit


flickan med tändstickorna


askungen


skönheten och odjuret

rödluvan


alice i underlandet

RÖSTA på min syster till Sandvikens Lucia 2009!





Halvvägs till 40!

I helgen va jag i sandviken och firade mitt 20 års fyllande med släkten. Har haft en galet trevlig helg!
I går va min födelsedag och så fick man helt plötsligt gå på systemet. VIlket jag också självklart gjorde, så nu är kylen laddad med skumpa!
Dagen firades med skumpa och plåtning med Kempe! Vilket måste ha varit den roligaste plåtningen vi gjort hittils:P Gick all in och hade verkligen skit roligt!
Under dagen har även min mobil legat och blippat hela tiden, det har trillat in massa fina kort samt blommbud. Tack så himmla mycket allihopa för uppvaktningen!
På kvällen lagade lillen middag till mig och det blev en lung kväll hemma.
Vet inte om jag håller på att bli sjuk eller nått, men kan inte sova om nätterna. knappt sovit nått under helgen och inte senaste två nätterna nu heller, kasnke fått mig en till två timmars sömn per natt. Vet inte vad det är frågan om.
Men det visar sig väl om jag ligger sjuk i helgen!
Vilket jag verkligen hoppas inte ska ske! Eftersom jag har planer på att tömma de där flaskorna i kylen!


När jessi spårar

till saken hör att Jessi spanar in en italiano.
Får sms av jessi helt out of the blue:
"Jag kom att tänka på en sak, jag har inte haft så mycket exotiskt sex (icke svenska), hans sperma kanske smakar sangria, var tror du? eller är det spanskt kanske?"
Jag hakar på:
Sangria är spanskt. Men om vi tänker i dom banorna så borde ju fransmän smaka champange?
Får tillbaka: Åh jag som älskar skumpa! om man blandar en fransman med en portogis tror du man får fram en smakfull bellini då?


resten är inte rumsrent så det får stanna i min mobil:P

The boy does nothing


tacos kväll

Efter praktiken i dag så kom linn över för en slapp/tjej/tacos kväll.
Tacos, lika galet gott som vanligt. Sen blev det till att se nya gossip girl och how i met your mother.
Serienörd som jag är, men jag är helt besatt i dom. Efter det blev det till att kolla på desperate.

jeje, om mindre än en vecka så fyller jag 20! och en återkommande fråga på sista tiden har varit "vad önskar du dig". Älskade den frågan som yngre, men inte längre. nu tycker jag mest att det är jobbigt,  jag har ingen aning. Ett par snygga skor sitter aldrig fel, eller en snygg väska. Men eftersom smaken är som baken så blir ju det där jätte svårt också.

För att fira mitt 20 års firade så åker jag på kryssning och de som känner att de vill följa med och fira, boka in er på silja galaxy sen 12:e dec!


the soundtrack of my life (dvs min spotify playlist)


linn

Dags att sluta åka moppe baby siss

Två ungdomar till sjukhus efter mopedolycka
Vid 16,30-tiden på söndagen larmades ambulans och räddningstjänst till en krock mellan en moped och personbil. Olyckan inträffade i korsningen Rutboleden och Åsgårdsvägen.
På mopeden färdades två ungdomar, och de kom körande på Rutboleden i riktning mot Rutbo. På Åsgårdsvägen kom en personbil körande och föraren har, av olyckan att döma, inte uppmärksammat mopeden med de båda ungdomarna utan kört ut och olyckan var dessvärre ett faktum.
Enligt räddningstjänsten på plats så ska de båda ungdomarna ha klarat sig undan med lättare skador.


/Dalademokraten

16 åriga lilla syster och hennes pojkvän, har som tur var klarat sig utan några större skador. tack och lov!
nu kanske man kan försöka andas ut när man vet att hon har kommit hem och ska ligga och vila.
Älskar dig siss! det är helt otroligt vad orolig och hur dåligt man kan må när en behörig på nått sätt far illa.






Det brinner ju!!!

nej det är nog bara att konstatera, jag skulle då inte bli nån vidare hemmafru jag inte!
Till beck filmen ville ju självklart äta tacos och jag tänkte då att jag skulle värma skalen, så jag vred väl på ugnen (lite för hög värme kanske, råkade bli en 200 grader) och slängde in skalen på gallret (som satt lite för högt upp). 
Lillen efter ett tag: Ska det blinka så där? och ska det ryka?
öppnar luckan och ut kommer eldsvådor. Stänger snabbt och stänger av ugnen. Jag skriker och hoppar och får allmänt panik..
Vickis står lite halvchockad och önskar att hennes nya kök ska klara sig. Ser lite fundersam ut, "ska jag strypa linn eller inte?". Hon bestämmer sig snabbt för att säga: jaa men favorit i repris, pappa i sälen 99!
Lillen snabbt upp med luckan igen med grillvante på handen, tar ut gallret, på gallret ligger tacoskalen som brinner för fullt! Slänger ned det i diskhon och på med vattnet!
Äventyrsfulla söndag!!!
Jag är då verkligen ingen talang i köket!!


(stackars spisen, men den klarade sig bra!)

Sista dagen i Dalarna

Efter en fullspäckad helg i avesta så avslutas den med en hederlig, efterlängtad, saknad beck-söndag med vickis! Efter åren så har vi nog tappat lars och micke som annars brukade ha beck-söndagar med oss, tacos och beck, och vännerna då kan en söndag inte bli bättre.
Men detta var två år sen och times changes, men har i alla fall fått in vickis på en Beck-söndag hemma hos henne idag innan jag beger mig till verkligheten och sthlm igen!

Har haft en riktigt trevlig helg i avesta och jag kan inte komma på nå bättre sätt att avsluta den på!

p.s galet bra låt: Akon - keep you much longer

RSS 2.0